IF Mölndal F03

Referat: Mossens BK - IF Mölndal F03

Vinst med mersmak
Idag inledde vi ett antal träningsmatcher mot våra vänner i IF Mölndal, först ut var Mossens F03 mot Mölndals dito.
Mossen vann komfortabelt, dock bara med uddamålet, 2-1. Med lite skärpa i avsluten hade siffrorna nog blivit ännu större.

I den första perioden så visade Mossentjejerna upp ett imponerande passningsspel, bollen rullades på fria ytor där anfallare eller ytterbackar djupledslöpte löpte exemplariskt, detta gav också resultat.
I den 6:e minuten lyckades Ebba placera ett otagbart skott i målvaktens vänstra hörn och i den 13 matchminuten ökade Nellie på till 2-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Andra perioden var den första lik. Smarta och säkra pasningar mellan de svartklädda lagdelarna gjorde att bortatjejerna fick jaga mycket boll, målchanser skapades genom att vi pressade IF Mölndal högt uppe i banan och erövrade boll. Tyvärr hade vi inte den rätta kylan framför mål och trots en knippe med bra chanser slutade den andra perioden mållöst.

I tredje perioden jämnades matchen ut och de blåklädda bortalaget lyckades reducera till 2-1 på sitt enda riktiga skott på mål, en mycket fin löpning från halva plan och ett didtinkt placerat skott via stolpen borgade för målet.

Sammanfattningsvis var det en mycket underhållande match att beskåda, två bra lag som verkligen ville spela fotboll. Det var både kämpaspel och finlir, kul att se våra tjejer utnyttja bredden på planen så mycket man gjorde i dagens match, med både bredd och djup så blir vi svåra att möta.
Trots den ganska tidiga matchtiden var det imponerande att också se att ett stort gäng från vårt F02-lag tagit sig upp till Guldhede Södra för att heja fram sina yngre kompisar, tror det inspirerade tjejerna!

Bra kämpat alla, både på plan och ni som hejade på!